Gyermek

12 éve választottam ki a baba nevét, erre a sógornőm ellopta

   Olvasási idő 3 perc

Egy leendő anyuka mesélte el történetét egy közösségi oldalon.

Egy születendő gyermek névválasztása nehézkes lehet, viszont egyes párok már évek óta megbeszélték, milyen nevet kap majd gyermekük. De mi történik akkor, ha már régóta ragaszkodsz egy névhez, viszont egy hozzád közel álló megcsípi azt? Pontosan ez történt egy leendő anyukával, aki jelenlegi párjával az első gyermekükkel várandós.

A hamarosan születendő gyermek nevét 12 évvel ezelőtt választották ki párjával közösen – de sógornője ellopta tőle. A nő állítása szerint élettársa elmondta nővérének – aki jelenleg szintén várandós – mely névre gondoltak, majd később bejelentette, hogy bizony ő is azt nevet adja majd a babájának. Bár a házaspár ettől függetlenül is fontolgatja a név használatát, attól tartanak, hogy félreérti a család. Mivel senki mással nem osztották meg tervüket a névválasztással kapcsolatban, kívülről úgy tűnhet, mintha ők lopták volna el a nevet a férfi nővérétől. Sógornője ugyanis azonnal bejelentette hogyan fogják hívni a babáját.

A mumsneten megjelent bejegyzésében a várandós nő ezt írta:

„Jogos, hogy ideges vagyok a sógornőmre? A párommal az első közös babánkat várjuk három év próbálkozás és öt vetélés után. Végre megtörtént a csoda, még mindig nem hiszem el! Nagyon ideges vagyok ennek a terhességnek minden aspektusa miatt, betegségem és korábbi vetéléseimnek köszönhetően. Mikor a sógornőm bejelentette, hogy terhes, akkor mesélt neki a párom a névválasztásunkról. Időközben sógornőm is terhes lett és mihelyst megtudta a babája nemét, azonnal bejelentette a nevét – azt a nevet, amit mi választottunk a saját babánk számára. Történetesen ez a kedvenc lánynevem 12 éve! Nagyon megbántott és nagyon dühös vagyok, ráadásul csak annyit mondott, hogy „bocsánat”. A mi babánk több hónappal korábban születik, mint az övé, és úgy érzem, ha akarom, akkor is használhatom a nevet, függetlenül attól, hogy a kapcsolat tönkremegy a sógornőmmel. Viszont attól félek, hogy mivel mi nyilvánosan nem jelentettük be a névválasztásunkat, tévesnek fogják megítélni a történetet, pedig én csak várni szerettem volna a babánk születéséig. Ehelyett a sógornőm azonnal bejelentette hogyan fogják hívni a babáját, tehát úgy tűnhet, mintha mi happolnánk el tőlük. Szerintetek?”

A poszthoz fűzött kommentelők közül sokan biztatták az anyukát, hogy mindenképpen használja a babanevet. Többen rámutattak arra, hogy az emberek nem tudnak „lefoglalni” babaneveket.

Íme pár hozzászólás a poszt alatt:

„Gyerünk, használd a nevet!”

„Ha a te babád hamarabb születik meg, helyedben használnám a nevet. Tudja, hogy ez a te kiválasztott neved, nem tudja lefoglalni.”

„A bátyámnak és az egyik (fiatalabb) unokatestvérünknek ugyanaz a keresztneve. Ez akkoriban bosszantotta anyámat, de túltette magát rajta. Manapság ez nem probléma.”

Az anya később visszatért a poszthoz és azt írta, hogy tervezi elmondani a sógornőjének, hogy használni fogja a nevet, és beletörődött abba, hogy az unokatestvérek osztoznak majd a keresztneven, ha a sógornője is ragaszkodik a döntéséhez.

Ezt írta: „Aludtam rá egyet és arra a döntésre jutottam, hogy – ahogy egy személy is javasolta – nyugodtan és határozottan fogom közölni sógornőmmel, hogy ezt a nevet fogja kapni a kislányunk. Nem nagy ügy. Gyermekünk sok olyan emberrel fog élete során találkozni, akiket ugyanígy fognak hívni és még beceneve is lehet.”

Forrás: link

Cikk megosztása: