Házasság,  Szerelem

Így lettem én – megcsalt, de mégis boldog – újdonsült feleség

   Olvasási idő 7 perc

Egy hűtlen férfi feleségének szemszöge.

Háromszor csalt meg Áron már az első évben, legalábbis ennyiről szereztem tudomást, mégis hozzámentem.

„30 éves voltam, amikor megismerkedtünk. Túl voltam több csalódáson, de vegyük górcső alá, csak az utolsó kettőt: az „első” csalódás nem érintett meg annyira, mert nem voltam halálosan szerelmes és csak egy évig tartott, de azért sokkoló volt: az unokanővéremmel csalt meg a pasim. Ő egy olyan ember volt, aki igazán el tudta hitetni velem, hogy szeret, megbecsül és az egyetlen vagyok neki. Még aznap, mielőtt rajtakaptam őket is azt hajtogatta, mennyire hálás, hogy olyan barátnője van, mint én.

A következő barátommal való sztori már érdekesebb és sokkal hosszabb is.
4 évig voltunk együtt. Tőle hűségesebb férfival még nem találkoztam (gondoltam akkor). A leghűségesebbnek kikiáltott pasikról is ment a pletyka a baráti körben, hogy hányszor csalta már meg titokban a barátnőjét/menyasszonyát, vagy, hogy épp melyik társkeresőn van fent. Ő más volt, róla mindenki azt mondta, hogy még alapjában véve sem csajozós – nem még, ha van valakije. Úgy éreztem, én vagyok az egyik legszerencsésebb nő a Földön, hiszen a tapasztalataim azt mutatták, hogy hűséges Férfit találni manapság nagyon nehéz. Manapság, amikor az internet napi rendszerességgel a férfiak arcába tolja a tökéletesebbnél tökéletesebb nőket. Úgy éreztem valóságos csoda, hogy egymásra találtunk. Aztán a 6. évben kiderült, hogy minimum 2 éve folyamatosan csal, más és más nőkkel. Hogy előtte csalt-e nem tudom, de gondolom igen, mert durván tolta: nem arról volt szó, hogy részegen belebotlott valakibe és úgy csalt meg, hogy már pár óra múlva sem emlékezett rá, hanem kereste a csajokat, de konkrétan mindenütt, ahol csak lehet: böngészett a neten, közösségi felületeken, társkeresőre regisztrált és még szórakozóhelyeken is ismerkedett – tudniillik titokban eljárt nélkülem bulizni, ami szintén később derült ki. Azt hazudta, hogy dolgozik. Valóban olyan munkája volt, ami éjszakába is nyúlhat, így egyáltalán nem fogtam gyanút, soha. Hogy ezek a dolgok hogyan derültek ki, az már egy másik téma lehetne, legyen mindegy. A lényeg, hogy amikor egy olyan emberről is kiderül, hogy hűtlen – ráadásul gusztustalan módon – akiről rémálmomban sem gondoltam volna, akkor elgondolkodtam.

Rájöttem, hogy nem létezik a hűséges férfi.

Olyan van, aki ritkán csal meg és csak alkalomadtán – sőt van, hogy néha vissza is utasít nőket, ha olyan napja van (ő az álompasi). Aztán ott van az, aki szintén nem keresi, de ha belebotlik egy kínálkozó lehetőségbe, sohasem hagyja ki. Na meg van a pofátlan, aki nemhogy nem hagyja ki a lehetőséget, de még keresi is.

Ennek tudatában és ilyen tapasztalattal a hátam mögött ismerkedtem meg Áronnal, 30 évesen.
Áron egy vicces, piszok jóképű férfi. Amikor összejöttünk már akkor tudtam, hogy imád flörtölni és szó szerint bárkivel. A legrondább nővel is, bár állítása szerint ezek nem flörtök, csak kedves – ő ilyen -, elfogadtam. Ezt leszámítva számomra minden tökéletes volt. Minden! Kedves volt, figyelmes, vicces, kimutatta az érzéseit, működött a kémia. Körülbelül egy éve voltunk együtt, mikor kiraktam a közösségi oldalra az évfordulónkról szóló vacsorafotót, akkor először megjelölve rajta Áront. A megjelölés visszaigazolása után meg is jelent a személyes oldalán, tehát nem volt ellene kifogása.

Erre jött egy üzenet egy hölgytől, hogy ő bizony 2 hónapja együtt van Áronnal. Nem igazán akartam elhinni, hogy ez igaz, gondoltam csak valami exe bohóckodik féltékenységből. Kérdeztem tőle, hogy ugyan mikor találkoznak, ugyanis Áron velem él, minden nap hazajár. Nem azért kérdeztem, mert hittem neki, csak egy jót akartam szórakozni a légből kapott magyarázatain. Azt írta, hogy heti 3-4 alkalommal van nála, bár még sosem aludt ott, ami gyanús is volt neki. Ezzel letiltottam.

Pár napon belül egy másik hölgytől érkezett levél, hogy nem igazán szeretne kavarni, de ha mi Áronnal egy éve vagyunk együtt, akkor bizony vele csalt engem, ugyanis ők 4 hónappal ezelőtt „próbálkoztak” kétszer, de nem igazán működött. Állítólag utána 3-4 éjszakára összejött az egyik barátnőjével is, ami őt igazából azért nem zavarta, mert nem volt szerelmes Áronba, ráadásul a barátnőjével ígéretesebbnek látszott a dolog, ő pedig nem egy irigy fajta (de kedves). Ezzel kapásból plusz 2, tehát összesen 3 megcsalásról szereztem tudomást. Tudtam, hogy a sztenderd szerint ott kellene hagynom, hiszen megcsalt, ráadásul az első évben és minimum háromszor. Aztán eszembe jutott a „minden pasi egyforma” közhely, ami igazából nem is annyira közhely, hanem véleményem szerint tény. Úgy voltam vele, hogy ha most eldobom ezt az egyébként minden szempontból tökéletesen működő kapcsolatot, kezdhetek egy újat. Egy újat, egy másik férfival, aki talán nem az első évben, hát majd a 4. évben, vagy a házasságunk alatt kezd el csalni. Mit tegyek? Legyek egyedül örökre?

A sztorikból az jött le, hogy igazából egyik szeretőjének sem ígért semmit, engem nem beszélt ki, nem talált ki rólam gusztustalan dolgokat, csak, hogy szexhez jusson: mint pl., hogy egy elviselhetetlen házisárkány lennék, vagy hogy nem szoktunk szexelni stb. A legtöbb pasi ehhez hasonló, vagy sokkal durvább hazugsággal takarózik, ha barátnő/feleség mellett csajozik. Persze nem mondom, hogy hízelgőbb az, ha letagad, de talán egy fokkal jobb. Döntöttem: vele maradok.

Pár hónap múlva megkérte a kezem és én gondolkodás nélkül, boldogan igent mondtam. Hogy miért?
Mert Áron tökéletes. Megcsalt. Na és? Szerintem minden pasi megcsalja a barátnőjét/feleségét egyszer. A kérdés csak az, hogy mikor(tól). Én ezt így látom, jó pár ismerős párkapcsolatát nézve is ezt látom és jó pár sztorit hallva is ezt hallom. Nem mondom, hogy teljességgel lehetetlen, hogy egy pasi élete végéig hűséges legyen, biztos van olyan, csak én még nem találkoztam olyannal – mert abban viszont biztos vagyok, ha létezik is a 100%-ig hűséges férfi, az olyan ritka, mint a fehér holló. Nyilván, szinte minden nő azt gondolja, hogy az ő párja igen is hűséges, sosem csalná meg stb. – naná, én is ezt hittem, egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy tévedtem.”

Így lettem én megcsalt, de mégis boldog, újdonsült feleség…

Cikk megosztása: